İlköğretim Haftası

15.08.2017 441

15-08-2017

İlköğretim haftası demek aslında bir anlamda yaz tatilinin bitmesi ve okulun başlaması demektir. İlköğretim Haftası her eğitim – öğretim yılının ilk haftası ya da Eylül ayının 3. haftası kutlanmaktadır. Okulların açılması ile birlikte okulların ilk haftası tüm yurt çapında İlköğretim Haftası kolarak kutlanır ve İlköğretim Haftası içerisinde eğitim öğretim ve ilköğretim ile ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştirilir.

İlköğretim Haftasında ilköğretimin önemi ve okul, okuma gibi konuların neden ve ne denli önemli olduğu ile ilgili etkinlikler düzenlenir özellikle okula yeni başlayan miniklere okul sevgisi aşılanmaya çalışılır.

İlköğretim Haftasının ne zaman olduğunu anlamak için her yıl Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı eğitim takvimine bakmanız yeterli. Okulların açıldığı ilk hafta İlköğretim Haftasıdır.