125.YIL ORTAOKULU TARİHÇESİ

05.10.2021 575

Okulumuz İstanbul İli Sultangazi ilçesi (Geçmişte Gaziosmanpaşa İlçesine bağlıydı) sınırları içinde Habipler mahallesinde yer almaktadır. Sürekli bir değişim ve gelişim gösteren okulumuzun tarihi geçmişi şöyle özetlenebilir.

19-06-2017

Eski logomuzda görüldüğü üzere geçmişi 1977 tarihine dayanan okulumuz ilk zamanlar bir evde eğitime başlamış.

Ardından şuan Ergün Baylav Özel Eğitim okulu olarak kullanılan binada eğitim öğretime devam etti.

19-06-2017

Habibler Köyü´nde Göztepe Mahallesi´nde Göztepe İlköğretim Okulu olarak isimlendirilmiş olup 1981 yılında 11.000 m2 alana kurulmuş 5 derslik bina ile eğitim öğretime başlamış yaklaşık 200 öğrenci mevcutlu bir okul olduğu kayıtların incelenmesinden anlaşılmaktadır. Okulumuz 1981 den itibaren 5 derslik halinde ikili öğretim ile devam ederken 1989 yılından itibaren okulun jimnastik salonu ortadan ikiye bölünmüş ve yedi dersliğe çıkarılmıştır. Daha sonra 1994 yılından itibaren 8 derslik 16 şube ile devam ederken 1 müdür 1 müdür yardımcısı ve 16 öğretmen kadrosu ve yaklaşık 800 öğrenci ile ikili öğretimle hizmet vermekteyken aynı okulun bahçesinde 12 derslik bir okul yani ek bina teklifi yapıldı. 1992 yılı sonu itibari ile yapılan teklif olumlu sonuçlandı ve 12 derslikli bir okulun yapılması karara bağlanmış oldu. Daha sonra bu inşaatın 30 derslik olması için girişimlerde bulunuldu. Okul inşaatı 1993 yılının mart ayında başlanıldı.

1996–1997 öğretim yılında hizmete girecek olan 30 derslikli ilköğretim okulu derslik sayısının yeterliliğinden dolayı okulumuz ikili öğretimden normal öğretime geçmek suretiyle hizmete açılmış olup, her türlü hizmet vermeye uygun ve kaloriferli, bahçe düzenlemesinden oyun alanına tören alanına her türlü hizmet verecek nitelikte düzenlenmiştir.

Yeni okulumuz bina olarak 800 m2 üzerine kurulmuş dört katlı 30 derslikli ve ayrıca bir konferans salonu, 10 adet hizmet odası ile her türlü hizmet vermeye yeterli bir bina olup 1996–1997 yılında normal öğretimle hizmet vermektedir.

2006 öğretim yılına kadar okulumuz Göztepe İlköğretim Okulu adı altında eğitim verirken, 2006–2007 öğretim yılından itibaren 125. Yıl İlköğretim okulu olarak yeniden adlandırılmıştır.

Okulumuz 2008–2009 öğretim yılı sonunda Deprem güçlendirme projesi adıyla tadilata girmiş olup 2010 yılı mart ayında, 30 derslik 1 özel eğitim sınıfı ve 1 anasınıfı ile yeniden okulumuz eğitim öğretimine başlamıştır.

2015-2016 Eğitim-öğretim yılında okulumuz ilkokul ve ortaokul olarak ayrıldı.

Adını ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün doğumunun 125. yılından alan okulumuz 2021-2022 eğitim öğretim yılı için yeni kadrosuyla eğitim-öğretim faaliyetleri kaliteli bir şekilde devam etmektedir.

Okul müdürü,  1 müdür yardımcısı, 20 branş öğretmeni görev yapmaktadır.

Okulumuzda 150 erkek,155 kız öğrenci olmak üzere toplam 305 vardır.  Sınıf bazında öğrenci mevcutları  25-30  arasında değişmekte olup bireysel eğitim için uygun bir ortam sunmaktadır.

Okulumuzda    1 müdür odası,1 müdür yardımcısı odası,1 öğretmenler odası ,1 rehberlik odası, 1 konferans salonu, 13 derslik bulunmaktadır.

Okulumuz ilçede başarılı bir şekilde öğretim alanında yerini korumaktadır.

Eğitim felsefemiz, Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkeleri ile Atatürk ilke devrimlerinin ışığında ülkemizi yarınlara taşıyacak olan nesillerin yetiştirilmesinde rol oynamaktır. Bugünün çocukları hızla gelişip değişen teknolojik imkanları tanımalı, gerektiğinde kullanabilmelidir. Bu yolla öğrencilerimize yakın ve uzak çevreyle etkileşim içinde zihinsel ve bedensel yönden kendini geliştirebilmelerine imkan sağlıyoruz.