VİZYON; MİSYON ve DEĞERLERİMİZ

VİZYON; MİSYON ve DEĞERLERİMİZ

06.10.2021 251

 VİZYON

 Özgün, ilkeli ve sorumlu bir yaklaşımla, sosyal-kültürel projelerle, eğitimde bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde öncü ve örnek bir kurum olmak.  

  MİSYON

İlköğretim çağındaki her öğrencimizi, düşünen, düşündüğünü ifade edebilen, merak eden, araştıran, okuyan,  sorgulayan,  ilme ve bilime değer veren, ruh, beden ve zihin yönünden sağlıklı ve dengeli yetişmiş, dünyanın her yerinde bilim, edebiyat, sanat, spor ve hayatın her alanında başarılı olacağına inanmış, kendine güveni tam, mutlu bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.    

 DEĞERLERİMİZ

Hoşgörü ve Saygı

125.YIL ORTAOKULU olarak, her öğrencinin bireyselliğine ve bağımsızlığına hoşgörü ve saygıyla karşılık veririz. İnsanların birbirlerine karşı besleyebileceği en önemli değerin saygı ve hoşgörü olduğunu biliriz.      

Adalet

125.YIL ORTAOKULU  olarak, öğrencilerin kendi haklarını gözetmelerinin ve diğer öğrencilerin haklarına saygı duymalarının, neden ve niçin gerektiğini öğrenecekleri bu ortamda adalet duygusuyla bağ kurarak yaşantıya dönüştürmelerinin değerli olduğuna inanırız.    

  Eşitlik

125.YIL ORTAOKULU  olarak; tüm öğrencilerimize eşit fırsatlar ve eşit koşullarda öğrenme ortamları sunmak öncelikli amaçlarımızdandır. Bütün öğrencilerimiz aynı öneme ve değere sahiptir. Okullarımızda ayrımcılığa ve ayrımcılıktan doğan rekabet ortamına kesinlikle yer yoktur.    

  Dürüstlük

125.YIL ORTAOKULU  olarak; dürüstlük okulumuzun temel değerlerinden biridir. Dürüstlük, güven duygusuna dayanan samimi bir ortamda fikirlerin ve duyguların özgürce paylaşılması mümkün kılar.      

Demokrasi

125.YIL ORTAOKULU  olarak, okulumuzda çoğunluğun görüşüne değil her görüşe saygı duyulması için fırsat yaratarak tüm hakların eşit sayıldığı demokratik yapı oluştururuz.    

  Çevreye Duyarlılık

125.YIL ORTAOKULU  olarak; öğrencilerimizin küçük yaşlardan başlayarak farklı beceriler kazanacakları atölyelerde, çevreye ve hayvanlara karşı duyarlı birer birey olarak üretim içinde olmalarını sağlarız.      

Farklılığa Saygı

125.YIL ORTAOKULU  olarak, farklılıkların zenginlik olduğunu biliriz. Bizler farklılıklar karşısında rekabet etmez, aksine dayanışma içinde olup farklılıklara saygı duyarız. Hepimiz eşit haklara sahibizdir.